Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Tullisäännöt

Mitä tullitta ja veroitta EU:n ulkopuolelta?

Alkoholijuomat: Voit tuoda alkoholijuomia vain rajoitetun määrän omaan käyttöösi tai lahjaksi: 4 litraa hiilihapotonta viiniä (puna-, valko- ja rosé-) JA 16 litraa olutta Lisäksi: 1 litra väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) TAI 2 litraa alkoholijuomia (maks. 22 %), kuten aperitiivit (mm. vermutit, katkerot, liköörit, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit)

Tupakkatuotteet: Voit tuoda tupakkatuotteita vain rajoitetun määrän omaan käyttöösi tai lahjaksi: 200 savuketta TAI 100 pikkusikaria (maks. 3 g/kpl) TAI 50 sikaria TAI 250 g piippu- ja savuketupakkaa Huomioi myös, että tupakkatuotteissa on oltava terveyshaitoista varoittavat pakkausmerkinnät suomeksi ja ruotsiksi. Jos merkinnät puuttuvat, ei tupakkatuotteita saa tuoda enempää edes verot maksamalla.

• nuuskatuotteita saat tuoda omaan henkilökohtaiseen käyttöösi enintään 30 kappaletta 50 gramman rasioita. Lahjaksi nuuskaa ei saa tuoda.

• Ahvenanmaalle nuuskaa saa tuoda tullitta ja veroitta enintään lento- ja meriliikenteen matkustajan tuliaisten arvorajan, eli 430 euron, arvosta.

Ikärajat

•Väkeviä alkoholijuomia (yli 22 %) saa Suomessa pitää hallussaan ja kuljettaa vain 20 vuotta täyttänyt henkilö.

•Miedompia (enintään 22 %, kuten vermutit, katkerot, sherryt, long drinkit, siideri ja kuohuviinit, puna-, valko- ja roséviinit sekä olut) koskeva hallussapidon ja kuljettamisen ikäraja on 18 vuotta.

•Tupakkatuotteiden maahantuonti ja hallussapito on kielletty alle 18-vuotiaalta.

HUOM! Määrällisesti rajoitettujen tuotteiden lisäksi lento- ja meriliikenteen matkustaja saa tuoda muita tuotteita tullitta ja veroitta enintään 430 euron edestä. Thaimaasta ei saa viedä kotiloita eikä Buddhan kuvia.  Lue lisää osoitteesta www.tulli.fi