Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Matkalla lasten kanssa

Monet matkustavat Thaimaahan pientenkin lasten kanssa. Ainoa hankaluus saattaa olla pitkä lentomatka yhdistettynä aikaeroon (jet lag). Perillä matkarasitukset unohtuvat yleensä jo muutamassa päivässä, eikä ongelmia enää ilmaannu. Suunnittele ja järjestä asioita jo etukäteen, esim. varaa kuljetus lentokentältä hotelliin jo ennen matkaa.

  Useimmat rannat ovat lapsiystävällisiä (lue lisää kohdasta "Rannat"). Ja mitä ruokaan tulee, lapsille on tarjolla sopivan yksinkertaista purtavaa, kuten kanaa ja ranskalaisia. Rohkeammat voivat kokeilla paistettua riisiä tai banaanipannukakkua. Chili voi odottaa, kunnes lapset ovat kasvaneet isommiksi. Vesi kannattaa ostaa aina pullotettuna.

Tämän jälkeen voitkin päästä lapset nauttimaan rantaleikeistä ja rakentelemaan hiekkalinnoja. Lapsiperheille paras majoitusvaihtoehto on todennäköisesti pienehkö bungalowhotelli tai resort. Silloin saa asua lähellä rantaa, ravintolaa ja omaa sänkyä. Ja jos itkuhälytin sattuu olemaan mukana matkassa, kaikki edellytykset sekä pienten että suurten onnistuneeseen lomaan ovat olemassa.

Rannalla  Auringonpaiste on hyvin voimakasta Thaimaassa, ja koska aikaa vietetään usein veden äärellä, aurinko tarttuu yhä enemmän veden heijastavuuden takia. Vaikka oletkin matkustanut pitkän matkan päästäksesi auringonpaisteeseen, on hyvin tärkeää suojautua siltä, niin kummalliselta kuin se saattaa tuntua. Ota mukaasi kotoa reilusti aurinkovoiteita tai osta niitä taxfreestä, sillä ne ovat melko kalliita Thaimaassa. Aloita suojakertoimesta 40+ ja vähennä sitä asteittain lomasi aikana. Älä huolestu, rusketut joka tapauksessa. Lapset kannattaa suojata erityisen hyvin; heillä olisi hyvä olla hattu, reilusti aurinkovoidetta ja mielellään t-paita, kun olette rannalla. 

Ravintolat Lapset ovat sekä tervetulleita että pidettyjä kaikkialla Thaimaassa. Lasten takia ei välttämättä tehdä erikoisjärjestelyjä, mutta se tuskin on ongelma. Ruokalistalta löytyy yleensä sellaista, jota pienetkin lapset voivat syödä, kuten munakkaita, kanavoileipiä, hedelmälautasia ja friteerattuja banaaneita. Ravintoloissa ei välttämättä ole hoitopöytiä pienille lapsille.

Lastenruoka ja vaipat Lastenruokaa ja vaippoja on myynnissä hyvin varustelluissa apteekeissa, tietyissä suuremmissa ruokakaupoissa sekä joissakin suuremmissa hotelleissa.  Hintaesimerkkejä: Vaipat (Pampers 40 kpl): noin 250–300 bahtia.  Vesipullo 1,5 l: noin 20–30 bahtia.  Coca-Cola 1 litra: 30 bahtia.  Lastenruokapurkki: noin 50–80 bahtia.