Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Aurinko ja rannat

Rannalla on tietenkin aina mukava maata kaikessa rauhassa, voit nauttia auringosta ja merestä. Mutta välillä saatat kaivata myös jotain aktiivisempaa tekemistä. Mukava tapa tutustua johonkin lähellä olevaan rantaan, esim. Freedom Beachiin, on neuvotella hinta ns. "longtail-boat" – eli pitkähäntäveneen kuljettajan kanssa. Hän vie sinut veneellä rannalle, vietät päivän siellä ja vene noutaa sinut takaisin sovittuun aikaan. Sovi matkan hinta aina etukäteen.

Tietyillä rannoilla saattaa uiminen olla korallien takia hankalaa. Ota rantakengät mukaan! Lasku- ja nousuvesi vaihtuu noin 6 tunnin välein. Aika siirtyy noin tunnin päivässä, ja vesi laskee tai nousee noin 1–3 metriä. Rannalla kannattaa käyttää runsaasti aurinkovoidetta, jossa on korkeat suojakertoimet. Muista myös juoda runsaasti vettä päivän aikana!

Huom! Useimmilla rannoilla olevilla vuokraamoilla ja palveluiden tarjoajilla ei ole vakuutuksia, jotka kattavat mahdolliset rannoilla sattuneet vahingot. Vuokraamot vaativat yleensä erittäin korkeita korvauksia, jos joku heidän laitteistaan menee rikki. Tällaisia kuluja eivät myöskään eurooppalaiset vakuutukset korvaa. Huomaa myös, että täällä turvallisuusvaatimukset eivät ole yhtä korkeat kuin kotona Suomessa – olet itse vastuussa kaikista aktiviteeteista, joihin osallistut rannalla.